През последните месеци се наложи да ограничим не чак толкова важните срещи с хора. По този начин ежедневието ни се промени значително. И докато децата се възползваха от внезапно получената свобода, а домашните любимци се радват на продължителното присъствие на своите стопани, то самите вие вероятно вече сте на ръба на силите си. Късмет е, че имаме точното средство за справяне с всякакви напрегнати ситуации. То идва във вкус, цвят и аромат по ваш избор. Ако случайно не сте се досетили какво имаме предвид, нека ви подскажем – ВИНО.
Червено, бяло или розе?
Чаша от напитката би могла да ви прави чудесна компания, докато вършите обичайните си занимания – затъвате в документи, готвите, полудявате сред целия този шум, или ако имате късмет, четете любим роман в някой скрит от палави погледи ъгъл. Често казват, че виното е като приятелството. С времето става все по-хубаво. Ние от SALLA Estate потвърждаваме, че това е така. И докато доскоро почти всичко ни беше забранено, то поне пред виното не стоят никакви забрани. Затова порадвайте се на малките моменти, които съпътстват вашето ежедневие с чаша отлично вино, произведено с много любов изцяло за вас.
Вероятно вече се чудите какво да изберете. Е, каква изба ще бъдем, ако не препоръчаме нещо подходящо за всеки случай. Дори повече. Предлагаме ви идея за ден, прекаран с любими вина. Тук е моментът да напомним, че трябва да консумирате отговорно. Не, не става въпрос за количеството. Просто качественото вино иска добро отношение, а това включва настроение, храна и компания. Осигурете му ги. Знаем, че нямате търпение, но ще вмъкнем една тайна. Според нас творческата работа се благоприятства най-силно от розето, та сипваме си мъничко и продължаваме към съществената част.
Ако денят ви върви по план, то първата чаша, която трябва да си налеете, е Совиньон Блан. Кое го прави идеално за старт? Всъщност, „sauvignon“ идва от френски и означава „див“. Въоръжава ни с цялата свобода, от която се нуждаем в момента. Пие се леко, а ароматът на плодове и нежният му вкус допринасят за хубавото настроение. Не случайно е едно от най-популярните бели вина по нашите ширини. В случай, че попътният вятър реши да ви изостави, веднага вземете необходимите мерки. Всички са вкъщи и шумът не спира, а новият колега е направил грешка, за която вие трябва да се извинявате. Познато? Не му мислете повече, а отворете леко охладена бутилка Ризлинг. Със своите елегантност и благородство това вино, което е толкова любимо на германците, ще ви подкрепи в напрегнатите моменти. Характерно за сорта е, че е сред най-устойчивите на студ. Макар че лятото почти дойде, все още наблюдаваме хладни дни. Позволете на Ризлинга да ви прехвърли част от своята издръжливост. Петролените нотки са класически за сорта и допълват изживяването по един страхотен начин. Преборихте ли се с деня? Не се притеснявайте. Утре ви чака нов, зареден с куп нови дела. Преди това обаче се насладете на една спокойна вечер, изпълнена със стил и емоции. Логиката следва, както денят преминава към нощ, така и вие да се ориентирате към нещо по-тъмно. На вашето внимание – Каберне Фран! Дванадесет месеца във френски дъбови бъчви се отразяват доста добре на това вино. Но кое го прави идеално
за завършек? Ароматите на горски плодове, черен шоколад, сладък червен пипер и орехови листа, както и кадифените танини ще ви накарат да изживеете всяка глътка. Ако пуснете любима музика и край вас са най-обичаните хора, то достигнали сте до съвършенството на момента. Вече имате нови идеи за това как да се подкрепите в трудните моменти, нали?
Освен гореописаните предложения, разполагаме и с други интересни възможности за всеки вкус. Поръчайте сега в секция „Магазин“ на нашия сайт. В момента всички вина са намалени, не пропускайте да се възползвате. За шест и повече бутилки доставката е безплатна. Е, какво ще бъде?