КОННА БАЗА

Виното не е нашата единствена страст и гордост!

С присъщия ни ентусиазъм, грижа и любов , в конната база в Салла Естейт отглеждаме и елитни коне от порода Липицанер. Липицанският кон (липицанер) е една от най-старите породи в Европа. Създаден е в конезавода край гр. Липица в бившата Австро-Унгарска империя, като кръстоска между испански и арабски кон.

Жребците са изключително пъргави и издръжливи, което се дължи на природната среда на гр. Липица и са били силно предпочитани от аристокрацията на Европа. Днес претенции да бъдат провъзгласени за родина на породата имат както Словения, така и Австрия. И двете страни смятат коня за част от националната си идентичност.

kone salla estate

КОНЕТЕ

Конете Липицанер са благородни, интелигентни и кротки, често със сив цвят, изразителни очи , красива шия с тънка и дълга грива.

Интересен факт за тях е, че се раджат черни, а цветът им изсветлява с годините. Те са известни и като „танцуващите” коне! Тази порода е с вродена грациозност и чувство за ритъм, дресират се лесно и в някои школи за езда се изнасят цели танцови представления с тяхно участие.

След реновирани външен манеж и падоци, сега базата разполага с новоизградени модерни конюшни и закрит манеж с отлични условия за отглеждане, тренировки, състезания и събития с коне.
Съоръжението разполага с:
16 конни бокса с размери 3,00 х 4,00 м., сламен постел 20 см, автоматични поилки и индивидуални хранилки във всеки бокс.
Коридор с немските гумени настилки Кraiburg-Вelmondo Classic
Фуражна кухня, баня и сушилня за конете, амуничник, съблекалня и баня за клиенти
Закрит манеж – 500 кв.м. (12 х 45 м) с настилка от кварцов пясък и гео текстил – innoReit-Tex®
Открит манеж – 1 500 кв.м. ( 25 х 60 м) с настилка от кварцов пясък ( с дренаж и поливна система)
Осигурени количества от фураж, ечемик, бали от люцерна бали, зоб – овес
Квалифициран персонал, дежурен ветеринар, 24 часова охрана и паркинг
Цена за месец за отглеждане кон на пансион – 400 лв. (настаняване и изхранване).

За индивидуални часове по езда и други въпроси, моля позвънете на тел: 0896779224

КОЛЕКЦИЯ ВИНА