КОННА БАЗА

Виното не е нашата единствена страст и гордост!

С присъщия ни ентусиазъм, грижа и любов , в конната база в Салла Естейт отглеждаме и елитни коне от порода Липицанер. Липицанският кон (липицанер) е една от най-старите породи в Европа. Създаден е в конезавода край гр. Липица в бившата Австро-Унгарска империя, като кръстоска между испански и арабски кон.

Жребците са изключително пъргави и издръжливи, което се дължи на природната среда на гр. Липица и са били силно предпочитани от аристокрацията на Европа. Днес претенции да бъдат провъзгласени за родина на породата имат както Словения, така и Австрия. И двете страни смятат коня за част от националната си идентичност.

kone salla estate

КОНЕТЕ

Конете Липицанер са благородни, интелигентни и кротки, често със сив цвят, изразителни очи , красива шия с тънка и дълга грива.

Интересен факт за тях е, че се раджат черни, а цветът им изсветлява с годините. Те са известни и като „танцуващите” коне! Тази порода е с вродена грациозност и чувство за ритъм, дресират се лесно и в някои школи за езда се изнасят цели танцови представления с тяхно участие.

Гостите могат да разгледат конете, да наемат някои от тях за индивидуална езда или да се насладят на прекрасната природа като се разходят из винарната със специално внесени от Унгария файтони.

За индивидуални часове по езда, моля позвънете на тел: 0896779224